Associació per la Inserció Social i Laboral

Associació per la Inserció Social i Laboral

L’Associació ISIL al llarg d’aquets últims anys ha estat un lloc de referència per a joves extutelats de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i nois amb dificultats d’integració, procedents de serveis socials, sense referents familiars o amb referents adults inestables.

Som un punt de referència i assessorament per a joves en situació d’exclusió social en diferents aspectes, com ara, l’acompanyament en la regularització de la documentació en cas de joves immigrats, suport emocional, formatiu i d’inserció al mercat laboral.

Realitzem col·laboracions i coordinacions amb diferents organismes oficials i administracions locals, com ara, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la regidoria de Benestar Social i Família,  personal tècnic dels Serveis Socials del municipi i amb l’Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats (ASJTET) de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

Objectiu

Treballem amb un objectiu clar posant en marxa diferents estratègies d’intervenció afavorint la cohesió i l’acompanyament d’aquest grup de nois amb edats compreses entre els 18 i 23 anys, perquè puguin sentir-se recolzats per un adult referent i treballar en la seva autonomia personal, social i laboral; comptant també amb el suport d’entitats que han col·laborat amb nosaltres i sobretot amb professionals voluntaris membres de l’associació.

Missió

EDUCATIVA: Educar per aconseguir l’autonomia. Entenent com a educació l’acompanyament en aquest procés on l’educador ha de participar activament.

INTEGRADORA: Les persones han de prendre part activa en la creació de l’ideal de societat on tothom tingui cabuda. Entenen també que l’ésser humà és un ésser social per naturalesa, i, per tant, la seva socialització ha d’anar encaminada a viure interactuant amb diferents relacions humanes, en cada un dels àmbits de la seva vida, familiar, laboral, social o formatiu.

Visió

COL·LABORACIÓ EN XARXA: És necessari establir xarxes de coordinació entre els diferents agents socials que actuen amb les persones en risc d’exclusió social per tal de poder donar un servei millor i de qualitat.

INTERINSTITUCIONAL: L’atenció a les necessitats socials de les persones és responsabilitat de tota la societat i les seves institucions, tant públiques com privades.

Valors

RESPECTE A LES DIFERENTS CULTURES: Respectem la diversitat cultural i religiosa i promovem la llibertat de la pràctica del culte de les diferents opcions religioses.

ACONFESSIONALITAT: Som una entitat que no s’identifica amb cap confessió religiosa determinada. Adoptem una actitud respectuosa amb totes elles garantint i respectant les creences de cada individu.

COEDUCACIÓ I EDUCACIÓ NO SEXISTA: Afavorim el desenvolupament integral de les persones amb independència del sexe a què pertanyin. Potenciem valors com la igualtat per a erradicar els estereotips que fomenten la violència i la desigualtat de gènere per a que les persones siguin autònomes i responsables en tots els àmbits de la seva vida.

Equip professional

Som un equip de professionals format dins l'àmbit social i educatiu que creiem en l’obligació moral de participar en la millora de les condicions de vida de les persones amb més vulnerabilitat social.

Mònica Rodulfo

Directora

Jerome Diouma Ndong

Coordinador

Montserrat Farrés

Educadora Social

Blanca Sanpera

Educadora Social

Sofía Campos

Antropòloga Social

Ariadna Mesa

Educadora Social

Amine Ben Lahbib

Manteniment

Omar Kabouri

Manteniment

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad