Associació per la Inserció Social i Laboral

Què fem

El nostre equip de professionals treballa per oferir diversos projectes i programes per afavorir la inclusió social i laboral dels i les joves que atenem als nostres recursos que es troben en situació de vulnerabilitat o d’exclusió social.

Trajecte

Pisos assistits per a joves

Acollida i acompanyament de joves vulnerables

Aquest projecte s’ofereix com un servei residencial i de formació per a joves d’edats compreses entre els 18 i 23 anys amb inici del procés d’inserció social, laboral i d’autonomia personal.

També per a joves d’origen immigrant amb pares retornats als seus països d’origen i sense referent familiar ni recursos econòmics per continuar estudiant.

El nostre objectiu és possibilitar el seu creixement personal, assegurant l’èxit en el seu procés d’inserció social, educatiu i laboral, per tal que siguin capaços de continuar el seu projecte de vida de manera autònoma.

Els recursos tenen una capacitat d’11 places.

Elna

Servei residencial per a mares

Habitatges per a dones monomarentals

El servei residencial és un recurs d’habitatge per a dones amb fills al seu càrrec amb dificultats en la criança dels seus fills i filles, solitud i aïllament per absència de xarxes socials i familiars i joves mares amb dificultats per a incorporar-se al mercat laboral en situació socioeconòmica precària i d’extrema vulnerabilitat. 

L’objectiu és donar una llar a aquelles famílies monomarentals perquè puguin viure amb els seus fills en un ambient que fomenti un creixement adequat dels infants.

Les raons per les quals han arribat a aquesta situació són molt diverses. Algunes es troben soles després d’haver patit violència de gènere per part dels seus companys sentimentals, altres han arribat al territori provinent de països amb un alt nivell de violència on els assassinats i la mort violenta estan presents a la vida quotidiana o han migrat en la recerca d’un futur millor tant per elles com per als seus fills i filles.

Acollida i acompanyament en el procés d’emancipació

Acollim i acompanyem a joves de 18 a 21 anys que han passat pel sistema de protecció i que actualment estan sent atesos per l’Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats (ASJTET) de la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA).

L’objectiu és afavorir l’emancipació de joves extutelats oferint-los una alternativa residencial alhora que se’ls acompanya i orienta en el seu procés d’autonomia.

Se’ls ofereix una atenció integral per a satisfer les seves necessitats bàsiques, afectives i socials. Potenciem les experiències d’aprenentatge i l’accés als recursos socials en les mateixes condicions que altres persones de la seva mateixa edat.

El pis d’emancipació actua com a recurs socioeducatiu responent a les necessitats dels i les joves que participen, intervenint de manera interdisciplinària posant a la seva disposició tot el que podem per a la seva inclusió social i laboral.

El recurs disposa d’un total de 6 places.

Programa

Treball i Formació

Treballem per millorar l’accés al mercat de treball i l’ocupabilitat dels i les joves que atenem

Treballem amb diferents línies del programa TiF del SOC com la Línia ACOL (SOC–TRFO ACOL), la Línia Joves tutelats i extutelats (SOC – TRFO JOVES) i la línia DONA (SOC – TRFO ESAL CS) amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones treballadores que tenen especial dificultat en l’accés al mercat de treball per la seva vulnerabilitat.

Facilitem les transicions posteriors al mercat de treball contribuint en la inserció sociolaboral de les persones per mitjà d’actuacions de contractació laboral, formació i actuacions d’acompanyament.

Residència per la Pau

Contribuim a millorar les condicions d’estada de joves líders de països en conflictes armats

El projecte Residència d’estudiants per la Pau impulsat per la Fundació Catalunya-Amèrica Sant Jeroni de la Murtra, la Fundació Roca i Pi, i l’Escola de la Cultura de la Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Fraternitat dels Franciscans de Barcelona, dels jesuïtes de Barcelona i de la Xarxa d’entitats d’acolliment de persones immigrades de Barcelona, beca a estudiants de països en situació de conflictes armats.

L’associació s’ha unit a aquesta iniciativa donant suport tècnic.

La beca consisteix en oferir als estudiants un recurs residencial per conviure en comunitat de pau i aprendre de l’experiència intercultural. Durant la seva estada, els estudiants cursen estudis de pau, precisament el Postgrau en Cultura de Pau de l’Escola de la Cultura de la Pau de la UAB, per tal de reforçar les seves capacitats de transformar el conflicte en les seves comunitats d’origen.

L’objectiu és contribuir a la millora de les condicions d’estada de quatre joves líders comunitaris (homes i dones) de països en conflictes armats durant la seva capacitació en temes de pau, drets humans, i desenvolupament així com sensibilitzar en els municipis de la província de Barcelona sobre la situació dels països d’origen de les persones participants.

Podeu consultar el blog que fan els mateixos estudiants fent clic aquí.

Ocupa't i Laboral

Orientació i inserció laboral

Assessorem i acompanyem els i les joves que desitgen millorar el seu nivell d’ocupabilitat.

Tots els joves que atenem als recursos estan formant-se en un ofici que els permetrà incorporar-se al mercat laboral al mateix temps que estudien els idiomes del territori.

L’educació i la formació són la clau perquè les persones puguin aconseguir una feina, permetent-se’ls, d’aquesta manera, l’accés al treball decent i escapar de la pobresa.

Es tracta d’un procés d’acompanyament que busca oferir a la persona en cerca activa d’ocupació les eines, actituds i innovació, per a poder accedir al mercat de treball.

Els col·lectius amb dificultats d’inserció laboral són aquells que tenen molts obstacles per les seves característiques personals o condició socioeconòmica als problemes ja inherents a la cerca d’ocupació. Són persones que, a més, sovint reben discriminació en les seves vides i per tant en el seu accés al món laboral.

Itineraris d'Emancipació d'Èxit - IMEX

Model Estatal de Referència de Desinstitucionalització en l’atenció de persones joves extutelades

L’objectiu és crear un Model Estatal de Referència de Desinstitucionalització en l’atenció de persones joves extutelades. Alhora, generar un sistema d’avaluació compartit, elaborant un marc d’indicadors comuns, per mesurar i avaluar el model actual i els recursos existents.

Per fer-ho, s’implementaran accions d’innovació social en matèria d’habitatge, benestar emocional, inserció laboral i la integració de la figura del referent d’emancipació.

Les accions específiques són:

 • Implementació de la figura del Referent d’Emancipació
 • Habitatge
 • Inserció laboral
 • Formació professionalitzadora
 • Enfortiment del desenvolupament de l’individu (i equips professionals):
   • Itineraris de desenvolupament personal.
   • Atenció psicològica, terapèutica.

Activitats socioculturals

Desenvolupem activitats que fomentin la integració sociocultural

Festivitats: Celebrem els dies de festivitats importats de les diferents cultures que convivim a l’associació.

Visibilització: Creiem necessari fer visible la problemàtica de la població amb la que treballem, per tal de tenir suport i col·laboració des dels diferents actors socials. Per això, participen en les diferents fires que se celebren a Santa Coloma de Gramenet.

Sortides: Realitzem sortides amb els joves dels pisos de l’entitat per a fomentar la seva participació social i pel coneixement del territori. Així com per apropar-los al món cultural, de lleure i social tenint en compte les seves motivacions i demandes.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad