En este momento estás viendo Què significa per a tu l’emancipació?

Què significa per a tu l’emancipació?

Els pisos de l’Associació, destinats a joves en situació de risc d’exclusió social, son majoritariament per a joves entre 18 i 21 anys. Però després dels 21 anys, què passa? Fins arribar a aquesta edat treballem conjuntament amb els joves per a que vagin adquirint recursos i eines per a formentar la seva autonomia i emancipació. Els joves dels diferents pisos assistits estan fent formació, ja sigui PFI, Cicles formatius de grau mig o superior, cursant l’ESO o bé millorant els coneixements de català i castellà. Intentem, sempre que sigui possible, que assoleixin una formació en un àmbit que els agradi que després ens permeti enfocar la seva inserció laboral. Aquest ha estat el cas de l’O.K. un jove que va arribar al 2019 al pis Projecte 3, conveniat amb l’ASJTET. El noi ha cursat durant aquest temps un CFGM d’Instal-lacions de calor, va realitzar les pràctiques i finalment a través del programa Formació i Treball de joves extutelats del SOC, l’Associació ISIL l’hem pogut contractar com a personal de manteniment i reformes dels nostres pisos. El passat mes de novembre l’O. va fer 21 anys i gràcies a la seva trajectòria, als estalvis que ha fet a través de la prestació econòmica i ara el contracte laboral ha pogut emancipar-se.

Estem molt contentes del camí fet juntament amb aquest jove, un exemple d’esforç, motivació i alegria que estem ben segures que seguirà endavant! Enhorabona!!

Abans de marxar vam voler fer un petit recull del que ha significat per a ell el pas per al pis, aquí teniu les respostes:

  • Com valores el teu pas pel pis d’autonomia i emancipació? «Mi experiencia por el paso en el piso del Area es como mi otra familia, que nunca se va a olvidar y es muy buena oportunidad y mucho apoyo para los que lo saben aprovechar.»
  • Què significa per a tu l’emancipació? «Es empezar otra experiencia en la vida y otro paso mas y la verdad lo llevo bastante bien. Gracias al Area he estado en dos pisos diferentes y he aprendido muchas cosas que me van a servir mucho en la vida.»