Residencia per la pau

El projecte «Residència d’estudiants per la pau»  impulsat per la Fundació Catalunya-Amèrica Sant Jeroni de la Murtra, la Fundació Roca i Pi, i l’Escola de la Cultura de la Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la  Fraternitat dels Franciscans de Barcelona, dels jesuïtes de Barcelona i de la Xarxa d’entitats d’acolliment de persones immigrades de Barcelona, beca a estudiantes de països en situació de conflictes armats.

L’associació s’ha unit a aquesta iniciativa i la seva tasca és a nivell tècnic.

La beca consisteix en oferir als estudiants un recurs residencial per conviure en comunitat de pau i aprendre de l’experiència intercultural. També durant la seva estada, els estudiants cursen estudis de pau, precisament el Postgrau en Cultura de la Pau de la Escola de la cultura de la Pau de la UAB, per tal de reforçar les seves capacitats de transformar el conflicte en les seves comunitats d’origen. Al mateix temps, tot al llarg de la seva estada a la provincià de Barcelona, els estudiants s’han d’implicar en la comunitat on viuen, participen en actes de sensibilització sobre la realitat del seu país i les iniciatives de pau que s’hi desenvolupen, activitats de formació a escoles, o altres forma de voluntariat. Els estudiants viuen en el barri de la Mina nord, precisament en la carrer Neus català, 11- 13, 2º 2ª de Sant Adrià de Besos, amb pensió completa i una beca de transport mensual. Es desenvoluparan també activitats extra acadèmiques com les visites en llocs d’interès cultural i artístic del territori.

Objectiu general: 

Contribuir a la millora de les condicions d’estada de quatre joves líders comunitaris (homes i dones) de paises en conflictes armats durant la seva capacitació en temes de pau i desenvolupament.

Objectius especifics: 

  • Oferir a quatre joves líders comunitaris un recurs residencial estudiantil amb pensió completa i una beca de transport.
  • Promoure la convivència, la interculturalitat, els valors per a una societat de pau i respectuosa amb el medi ambient entre joves líders comunitaris de païses en conflictes armats i un voluntariat en llocs d’interès social.
  • Reforçar les capacitats dels joves líders comunitaris mitjançant cursos de formació en pau, drets humans,desenvolupament, i gestió de projectes.
  • Oferir un servei d’acompanyament amb possibles sortides professionals.
  • Sensibilitzar en els municipis de la provincià de Barcelona sobre la situació dels països d’origen de les persones participants.

Es pot consultar la pàgina web que els mateixos estudiants fan:

Residencia per la Pau